Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag fanns en gång

jag existerar inte
finns inte
enbart synlig i en annan dimension
än resten av världen

ett kommatecken före punkt
en parantes innan ett frågetecken

så transparant att motsatsen ler igenom dimman
av obegripliga slutsatser

jag finns inte
inte ett enda spår
av en livfull själ som
kunde ha förändrat

istället blev jag ignorerad
bortglömd och bortsjasad
från den enda rättmätiga plats
mina stelfrusna fötter stått på

är ett fallande höstlöv
som snart blandas med miljoner
andra döende gelikar

fanns en gång
en så kort stund
att inte ens minnet orkar komma ihåg

jag existerar inte
finns inte
kanske möter jag din blick för
den kortaste tid i världen
och skulle du se mig

inser du snart att jag
inte finns




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 270 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-14 19:53



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Existensens/individens vara ett mysterium att lösa.
2018-09-15

  DominiQueen
Wow, dags för dans i universums svarta hål, chilla lite i ingentinget, bara lulla runt i tillit... haha håll i Dig (fast Du inte finns) sedan brakar det loss..
Nollpunkten är så cool! Hur fylla på med nytt när allt är fullt.
Älskar denna beskrivning Du gett, kanske skrämmer förmultningen någon, mig ger den hopp då Metsmorfos är mitt favvoord. En stund har därtill lövet vingar innan fallet. Ner.
Multnar. Blandas.. Borta? Nono, transformation Baby...:-)

Max för att inte finnas är Du helt underbar,
Vår Poet, my Maestro ;-)
love you madly ... to zero haha

Din galna poetvän D.


2018-09-14

  Lindalou
Du skriver, alltså finns du. Eller... Tänkvärt textande.
2018-09-14

  Viksten
Starkt om vår existens
Ibland tvivlar jag på att jag existerar
eller har existerat
Förirrad i ett koordinatplan
Tvådimensionell
2018-09-14

  Kungskobran VIP
Vår existens en miljarddels sekund
vänder jag blicken finns jag inte mer
men min bild svävar i 1000 tals ljusår bort i galaxernas värld
finns jag
eller finns jag inte
2018-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé