Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såhär i Juni.


Midsommar

Varje år nån gång mitt i juni dricker Sveriges folk
Mycket mer än de klarar av och skulle behöva tolk
För att över huvud taget fatta vad de säger till varann
När snapsen och sillen och ölen och dillen tatt det bästa ur varje man

Då är det midsommar
Då är det midsommar
Då är det midsommar igen
Det är grodorna tre hela nationen är sne och det är mitt i sommaren

Då dansar en dyngrak farbror Frej runt en pinne mitt i en park
Hjärnan är svag som ett nyfött barn trots att ölen i flaskan är stark
Och faster Beata på dansbanan sen är en minst sagt pinsam syn
När hon tappar balansen och rakt över räcket faller med barmen i dyn

Då är det midsommar
Då är det midsommar
Då är det midsommar igen
Det dricks ikapp på varje förstutrapp och spys i gryningen

Sven-Erik Asp han går i båten och styr kosan ut mot hav
Utan minsta susning om vart båtandet bär av
För när han efter middagen har kommit till en strand
Kör han glad i hatten hela båten upp på land

Då är det midsommar
Då är det midsommar
Då är det midsommar igen
Kors och tvärs på både sprit och bärs navigerar sjömännen




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 395 gånger
Publicerad 2006-06-13 08:00



Bookmark and Share


    virre
Ja så här i Juni
förlorar stora delar
av landets befolkning
sig in i alkoholdimorna,
några kommer ut,
några går på land
några fastnar länge
eller i evigheter....

och din dikt uttrycker
just det väldigt väll
som det är varje år
2006-06-13

  Teresia Ridell
Ja tänk så man kan förstöra en annars trolsk vacker dag/kväll av alldeles för mycket fylla.
Midsommar....fasar av tanken på att mina tonårsbarn antagligen vill sticka iväg på egen hand denna gången...
Snyggt skildrat !
2006-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun