Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hadde lite tråkigt :)


Kokain-Cola och Cowboysar sång.

Det finns dagar då jag stirrar ut i tomma intet. Då jag sitter och komponerar tysta sånger om allt möjligt, såkallade poem. En klaustrofobisk önskan att ta sig ut, att leva det livet som man så länge har glimtat bakom gardintyget. Någon dag ska jag våga leva, någon dag.

 

Det är mitt sjunde glas Coca-cola i dag. Jag har läst att det till skillnad från liknande blask produkter ger än en uppfriskande känsla av rent källvatten och där av en sprudlande uppfattning av oövervinnlighet. En ganska remarkabel prestation från ett företag som från början inte fyllde sina produkter med koffein utan kokain, men effekten förblir nog det samma. "Det är därför cowboysarna alltid var så stimmiga" som min pappa alltid sa.

Jag har alltid fått för mig att jag skriver bättre när jag dricker. "Skriver bättre när jag dricker" vilken fyllehunds historia är det? Nej, jag är socialare när jag har något att vara halvt upptagen med, som t.ex. Ett glas med Coca-cola. Det är kanske det de hänger på? Jag måste mingla med mina tankar innan de låter mig skriva ner dom. Märkligt.

 

Det finns dagar då jag sitter framför min dator. Då jag sitter och skriver ner allt som låter lagom klatschigt, en dikt. Det har liksom blivit mig grej på senare tid.

"Sofia? Är det hon där hon skriver dikter och lyssnar på Beatles? Ja, hon är ganska mysko."




Prosa (Novell) av Sofiapoema
Läst 578 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-13 15:55



Bookmark and Share


  Amalia Santesson
Duuuuu... det var fanstastiskt skrivet!! det var inte alls sofiigt, men ändå sofia. Likt nått jag skulle kunna skrivit, fast bättre. Det var rent, det var inte så himmla kompliserat och inveklat som dina dikter brukar vara, utan enkel beskrivning av hur det är. Det där kosntiga, livet. Gillade den väldigt mycket. Och det är sant, man skrivar bättre när man dricker, specielt coca-cola.

"Jag måste mingla med mina tankar innan de låter mig skriva ner dom."

Fattar du hur bra det är??? det är sant, det är en liten ren bit fakta du hittat där, som bara är så värdefull för en text, vilken som helst att ha med. ^^ vet itne ritkgit vad jag babblar om just nu. men jajaj. blev kär i texten iallfall :)
2006-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema