Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

under barken spelas en visa

små smulor av gårdag
lotsades förbi trevande hands längtan
sliten i sin existens,
så ljuset inte fick plats

fruktan är inte svart,
det är glimten av ljus ståendes
på andra sidan,

där fann du silluetten av drömmar,
som ville nå, men dog på vägen

låt mig få känna en enda beröring,
uppleva det hjärtat förlorade och inse
att resan aldrig startade, då målet alltid
fanns i en knuten näve som aldrig lärt sig
att älska sig ifrån den dy som omger framtiden

redan uppsliten från bröstkorg till fot,
lemlästad av egna knivar
som skapade förakt ur innovativ
och självuppfödd irritation

genom små sprickor i evighetsbred mur,
ser jag hur en lust dansar,
för under barken spelas en visa
som förklarar hur leenden
målar över de hål
som vi annars ramlar i

ge förnimmelsen till paradiset,
och låt mig få sedan vila
vid en plats där smulor
sakta förmultnas i dy
och minnas att livet inte
bara är en transport,
utan också en hållplats
att stanna och glädjas vid




Prosa av Max Poisé
Läst 187 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-26 18:23



Bookmark and Share


  DominiQueen
"fruktan är inte svart,
det är glimten av ljus ståendes
på andra sidan"
väldigt djupt och filosofiskt - om jag tolar Dina ord rätt:
Mörker är avsaknad av ljus?


"hur leenden
målar över de hål
som vi annars ramlar i"
Metafor in Maximus still: SNYGGT!!!

så vackert hoppfullt om det vänliga som tar vid och hur dynamiken i rörelsen (dansen) ändrar förlopp och upplevelser … men i livet såsom i dansen - att stanna upp.
Diktarjaget reflekterar i förnöjsamhet och tacksamhet som ju är vägen från utanförskap, sorg och melankoli som satte tonen initialt i dikten, och det blev ett behagligt slut - antingen ett gott lugn - eller en skön död där själen minns livet som något gott.

TACK
2018-09-28

  HenrysDotter
Skön rytm och känsla!
2018-09-26

  innakarin

En enda rad
Så mycket liv

2018-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé