Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ok...jaja..liten antireligiös fast biblisk beskrivning på ” efter regn kommer solsken”


När solen kom tillbaka (Maximus Evangelium 1:a förkunnelsen)

bortom vändcirkeln precis innan frosten
och förbi dimman, kom solen tillbaks
och lyste upp mitt ansikte

tusen mil av mörker präglat och beskyllt
allt som kunde vara vackert, njutbart och harmoniskt
låtit frusna tankar regera
och brustna hjärtan ta plats

målat över alla motiv som minner om glädje
lagt en våt iskall filt över allt som liknade värme

trodde inte längre på godhet
och lät cynismens giriga ansikte
stirra in i mina innersta skrymslen

precis innan livets sista droppe av livsglädje
lyste en strimma av ljusgult solljus
som förvirrade mitt hat och min avsky

du min herre, ska inte tro du är byggd av misstro
när skulden enbart är en illusion skapade av
människans hand

bortom regntunga dagar, precis innan den
första iskristallen når marken
och förbi nordanvindens onåd, kom solen tillbaka

och lyste upp mitt ansikte




Prosa av Max Poisé
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-28 12:09



Bookmark and Share


  WyS VIP
Va fint och vilken vacker syn!
2018-09-28

  Öknens Ros VIP
och solen vände sitt ansikte till, och allt liv blev till, och människan log.
2018-09-28

  innakarin
Räddad av strimman
den glimten av livet
Man sitter i båten
i stormen
nära att förolyckas
men precis innan
räddad
kanske av en ljus ängel
lugnet på vattnet

2018-09-28

  Anya VIP
Hoppfullt i det mörka. Bra att solen kom tillbaka. Gillar din text bättre än det gamla "efter regn kommer solsken".
2018-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé