Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av Orsak & Handling är våra liv skapade...


Hur mycket skit har du skapat idag?

förvåningen är lika självklar
som blöta regndroppar i oktober
att flykten som påbörjades
bara leder till samma plats som starten

konflikten har stirrat in i våra ögonhålor
och konsekvensen har bara skapat ångest
för hur mycket vi än förtränger,
ju större kommer explosionen bli

naturlagarna skrattar sig hesa när vi
löper med full kraft och bara springer
in i vår egen rygg

det är bara några få som förstår hur stickorna
hamnar på golvet efter att ha blivit släppta av
en knuten näve

reaktioner är bara en konsekvens av ett beslut
och inget annat

att vi inte sedan förstår att vi är summan av våra
tidigare val är strutshuvudet i sanden personifierat
och bruset i livet är bara ett tecken på vad
som kommer att ske

du kan alltid välja att banna, avsky eller hata
eller kanske älska, tycka om och ge kärlek

utgången av valen är sedan mottagarens reaktion

vad trodde du?




Prosa av Max Poisé
Läst 196 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-01 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé