Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sömnlösa grubblerier


KATASTROFEN KOMMER

Det var faan vad fåglarna skriker utanför mitt fönster
tränger genom myggnätet låter mig inte sova
med kudden över huvudet och huvudet under armen
blundande mot det uppenbara faktumet
att landet minsann inte är tyst

tyst tyst viskar jag till fåglarna
och katterna som slåss i trädgården
gå till helvete säger jag till banverket
som transporterar saker förbi min säng
med tunga stinkande stånkande lokomotiv
som orkar dra ända upp till tjugosju - jag har räknat dom - vagnar
vagnar med timmer som blev över
en massa råvara som ännu ingen behöver
och hur ska vi lagra den tills den ska göra nytta
i vatten eller på land
fel sporer får inte tränga in och växa

Göran Persson ska lära sig en läxa
blunda för naturen minsann
strunta i flodvågor och stormar och Gudrun
men Gudrun tog en blecka och karriären försvann
den var borta den så fort den hann
av pressen bli känd och uthängd
och en del tar ju alla chanser
ja en idiotjournalist ringde Alice Cooper
för han vet hur det är minsann
att få sina alkoholproblem upphängda i pressen
och bli en skam i var mans tidning
men bilden var fin så den sparade jag

fåglar fåglar låt mig få ro
få vila lite och kanske drömma litegrann
i morgon ska jag upp igen och skura
bort visitkorten ni lämnat på min bil
det kvittar under vilket träd jag parkerar min kärra
för nog sitter ni där och skiter och skriker minsann
men jag ska bygga en carport och lura er
och mäta decibel i min trädgård
sedan om ni ska fortsätta kvittra
får ni prata med miljö och samhällsbyggnadskontoret minsann
och fråga hur högt ni får låta
utan att jag får bestående men
mens har jag också
och ont överallt
det var ju festival!
med Alice och Edguy och Andy Scott rockar ännu han
med sonen med som ljudtekniker
spelar han Poppa Joe minsann
och tinnitusföreningen är där och mäter
så vi inte blir skadade för livet minsann
och nu är det lika bra att koka kaffe
för även denna natten i cyberrymden försvann
- Det var ju själva fan!




Fri vers av Kicki Karlén
Läst 565 gånger
Publicerad 2006-06-14 03:43



Bookmark and Share


  Louise. J
Bra text.
Edguy. Haha..
2008-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Kicki Karlén
Kicki Karlén