Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matris 8 : Myra 9 : Mosaik 11 : i Varsitt Huvud

 

 

 

En sak som min förundran fortfarande

säkert aldrig kommer att verkligen fatta fullt ut

är hur det kan finnas

så ofantligt gott om människor

minst lika inne

i sina föreställningar

som jag i mitt

minne. Om

jag varje dag

skulle ha kunnat hälsa på inuti

någon, ja

inuti någon

och nästa och nästa

så torde livet ändå inte

hinna räcka för fler

än uppåt 36.500 människor

motsvarande nästan Falun, Skellefteå eller Skövde

åtminstone Varberg, Nyköping eller Trelleborg

och det blott i

nuläget. Dessutom

har den processen ingalunda

startat ens;

när man ser att en vän har 1.248 kontakter

varav en själv bara känner till två

och vi aldrig träffas

- då känner jag

mig begränsad. Nåväl,

har ju redan

mer än nog

med att sortera mina intryck

av mig och allihop

som ägnar livet åt att ständigt uttrycka sig

emedan var och en spelar huvudroll

i universum

vars del av Universum

kan sägas bidra till kollektiv självförståelse

och väver in oss

i ändlös

mosaik. Musiken

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-06 17:30



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Älskar hur de inledande två raderna med sina ordstaplingar liksom står och stampar på samma fläck (som om det faktiskt skulle finnas poetiska politiker... Nåja, Neruda var ju faktiskt politiker också ; )
Men sedan skjuter texten fart genom att gå inåt och därigenom även utåt, mot de andras inuti. Svindlande perspektiv - ja, mosaik (som sedd med tillräckligt avstånd förhoppningsvis har koherens, likt ett ännu inte avslutat musikstycke).
2018-10-08

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, kan minsann tro det ;-)

Brukar aldrig göra mina slut riktigt sådär oavslutade - men nu var det fullt medvetet, som en kommentar till både form & innebörd.
2018-10-07

  Nanna X
Dom är bara lika fast i sitt eget vara som du ; )
2018-10-06

  Syrran77
Fint flyt i filosofiskt flöde.
2018-10-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP