Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fordoms banaliteter i nuet


Det finns ett kärr
Uppe i skogen

Som är fylld med
Tranbär trots alla
diken,kalhyggen

Och den torra Sommaren
som var. ..

Men det gäller att
Komma dit upp,förbi

Låsta spärrade vägbommar
och hindrande vardags banaliteter


Det gäller att slänga en pinne på
Offerkastet där den
mördade Månglerskan

Skall hindras från att gå
igen. ..sedan flera hundra år

Att komma dit upp bland
400-åriga enstaka frötallar

Där naturen ännu bär på
sin egen historia

Ditupp bland berghällar
som först reste sig från
Inlandsisens grepp

När det är så mycket annat
Dagligdags som hindrar en

Och vill ta ner en på knä
Till ekorrhjulet snurrande
slavliknande tillvaro. ..

Tänk att få slänga en pinne
för att hindra en ond gärnings
handling från att gå igen

Och plocka tranbär, cyklandes
på den slingrande steniga ur
-gamla Tingsvägen


Om man har tur och tar
sig ur tidens grepp och

Kommer dithän att man
kan komma dit upp där

Havsörnen har sitt rede
med utkik över det kommande
klimatsmarta samhället

Vad det nu är på väg att bli
för någonting?





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-06 12:53



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Dit vill jag gå och titta,

bland spöken, gamla tallar och tranbär
trivs jag nog
2018-10-06

  Kungskobran VIP
Historiens vingslag format efter dagens vedermödor i en fin nära beskrivning
av naturen och offrets öde i gågna tider.
2018-10-06

  Viksten
Härlig text
Får en fin utflykt
2018-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP