Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och hur din hand flyter ut i min


Schopenhauer och otidsenliga betraktelser

 

Tänk med fjärilshåv, den sommaren

blåöga, hur vi fångade lyckan

minns du?

sandreven, hur havet skiftade färg,

byggde sin boning bland oss

 

Älskade när blev jorden rund?

för jag går i cirklar alltsedan,

allting har sin stund, viskar du

världen har sin egen föreställning

vi är bara medspelare

schackpjäser utan plan

 

Jag förstod dig aldrig,

ditt prat om världen

om varande och icke varande

jag flöt bara omkring i dina ådror

slog i ditt hjärta

var den stilla rösten i ditt huvud,

Den ständiga betraktaren.

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 333 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-10-08 21:20



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Sååå vackert :-)
2018-10-10

  Lars Hedlin
Mycket väl skrivit med känsla!
2018-10-09

    Sefarge VIP
Ljusords poesi!
Att sväva fritt i.
När dagar är
Mörka av kyla.
:)

2018-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund