Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att veta sitt ljus så väl som sitt mörker


Strålglans

Varför tror du att du måste bli hel
för att bli älskad inpå

 

när väcker natten

dagen för att utbrista

du är inte fullkomlig i din glans

 

Varför tackar du inte ja till livet
innan döden knackar på

 

Väljer gräset att sluta växa

för att det aldrig blir längre än så

 

Varför speglar du inte ditt vackra ljus

 

Skönjer inte näckrosen sin fullkomlighet

i dammens krusningar

 

Varför ber du om ursäkt för ditt varande

 

Ber livet om förlåtelse för 

dess befarande

 

Varför gör du dig mindre än du är

 

Universum hukar inte för sin storhet

sin magiska värld

 

Så bör ej heller du

 




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-09 16:03



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Alla behöver sådana ord.
Väl valda.
2018-10-10

  cilax VIP
bra Q&A
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund