Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storm i pöl

Liten flicka studsar glatt
I regnväder med höga skratt
Hon plaskar vilt i våta pölar
Då det hörs att någon brölar

Mamma greppar flickas hand
Drar den med sig, upp på land
Bort från hav med vågor höga
Bort från stormens hemska öga

Flickans tårar sakta rinner
Droppar som om leken minner
Gråt ej mera, lilla vän
Regnet kommer snart igen




Bunden vers (Rim) av Salladshuvudet
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-10 00:29



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Som en skön visa... med kontrastrik dramatik!?! Känns som jag förstår både flickan och mamman.

Gillar hur du börjar med gott om obestämda former : skratt, pölar, någon, flickas, vågor... och efterhand landar i mer bestämda former : den, stormens, leken, regnet.
2019-03-25

  Fulbergarn
så härligt det var att plaska som barn,
det tycker jag än

skön text
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Salladshuvudet
Salladshuvudet