Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet i Ankeborg

Inuti sitt valv, en anka i hatt, han badar i mynt av guld
Han dyker och simmar och skrattar glatt och känner ingen skuld
Trots att andra ankor fyller tårar i sin annars tomma korg
För humanism är det dåligt med i staden Ankeborg, i staden Ankeborg.

Kalle sliter och kämpar för att tre brorsöner livnära
Förödmjukad och täckt i fjädrar, allt som saknas det är tjära
Kalle jobbar näbben snudd på ur led i en margarinfabrik
Kalle jobbar dygnet runt han men blir nog aldrig rik, nej han blir nog aldrig rik.

Björnbusarna svälter och tvingas till ett liv i brottslighet
På grund av höga skatter och ankors girighet
Medan ankor i hatt badar glatt, ett liv helt utan sorg
För kapitalism regerar i staden Ankeborg, i staden Ankeborg.




Bunden vers (Rim) av Salladshuvudet
Läst 347 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-13 22:59



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
jättebra liknelse samhällssatir med Björnligan i fokus och fint rimmad med flyt




2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Salladshuvudet
Salladshuvudet