Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

from Tomiro's Book : Saturday 31:st of October 2048

 

 

 

Hello, Tomiro! Today you played with some other vaettir. You went out in the swedish streets, where almost no humans live anymore. Many houses miss their doors and windows, so your friends believe they can visit anyone's appartment. Summer has suddenly come back, making it too hot to stay inside your cave. Here those angelic seagulls move air and dust around. You've been told to jump from shadow to shadow, but some little longer sun glimpses won't hurt?? Tomiro, the older vaettir knows more than you think!! However they haven't grasped yet how many humans really died in last tornado.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-14 14:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tack för din träffande tolkning med "vättedystopi"!?! Turist emellertid är tveksamt om T. är...

-jo, förstås som vätte bland människornas ruiner i nuläget! medan Sweden som fosterland lär Tomiro vara nära bekant med.

Och frågan blir nog huruvida vaettir kommer ta över denna stad/land/värld som bofasta invandrare eller ingalunda?!?

Klurar också på att KRIG kan visa sig ha bidragit till dessa omvälvningar likaväl som tornados osv - men får se vad vi låter honom finna....
2018-10-15

  Nanna X
Aha, en vättedystopi! Smart grepp att skriva på engelska, skapar än större avstånd till den nordiiska mytologin när Tomiro är turist. Och du gör det bra!

Själv har jag nyss läst ut den dystopiska trilogin Metro 2003-2005. Även där är jorden nästan obeboelig, fast snarare pga kärnvapenkrig än klimatförändringar.
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP