Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grundstenen


Skald den som gör sig
Förmer än den Poet som

Gömmer sig i en ordsmet
av okontrollerade spasmer

Skald den som ger med
sig och inte har behov

Av att skina upp sitt ego
Med ett språks bokstäver

Skaldens ord som står
I sten och talar ur sin
Egenvunna förgångna värld

Till en evigt förlorad
Framtid som nuet ständigt
Bär i sitt sköte

Barn av sin nutid
Åldring av sin dåtid

Ständigt råkas de
två utan att riktigt

Förstå att de ju båda
Tillhör samma mynt

Men från olika sidor
Av
det magiska tidsperspektivet







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-23 23:06



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Älskar tids-vävandet i den här! Och jag späker mig själv eftersom jag ofta gör mig skyldig till "ordsmet av okontrollerade spasmer", och hittills har inga av mina ord huggits i sten utan flyter snarare omkring som vattenfärg på en havsyta...
2018-10-24

    ej medlem längre
Bra skaldat!!

2018-10-24

  objekt3
"vi kom hemifrån och är påväg hemmåt"
2018-10-24

    ej medlem längre
bra som vanligt!
2018-10-24

  Kungskobran VIP
Talande fint
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP