Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto av Titti Spaltro


DOFT AV NYKOKTA ÄPPLEN...*2018*

DOFT AV NYKOKTA ÄPPLEN...*2018*

Doft av nykokta äpplen sprider sig
i lägenheten och bringar in den varma hösten ...
Låter doften smeka min själ ...genom att andas in
dofternas essens...som väcker upp barndomsminnen
ur mitt drömska sinne ...ser mig som liten flicka, sitta vid
en stol medan min syster läser en barn bok och mamma
bakar en kaka med äpplen på ...som doftar så gott att jag
inte kan vänta att den är klar...utan jag rusar upp ur min stol och springer fram och tar ut en bit av kakan ur den varma ugn och låter kakan smälta i min mun ...jag ler av lycka
att kunna njuta av äpplernas mjuka ...mamma blir först lite sur
att jag har förstört kakans figur...
men skrattar sen till, med pilimarisk blick och säger till mig att jag är en riktig filur, som är lite vild och gör alltid som jag vill ...När kakan är äntligen klar, sätter vi oss alla ner och delar kakan
tre... pappa är inte med...




Fri vers av Titti Spaltro
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-26 11:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härliga minnen, väl värda att dela med sig av.. Tack!
2018-10-26

  ULJO
En kaka med äpplen på. Gemytligt. Att någon fattas. En stol är tom. Skapar sin melankoli.
2018-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Titti Spaltro
Titti Spaltro