Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

from Tomiro's Book : Tuesday 34:th of October 2048

 

 

 

Welcome back to our future, Tomiro! Tell us why you don't like tuesdays?! It seems as you just jumped from Monday to another weekend again. May you be afraid those russian robots tries to trace your track...? This is a rather italian portrait which many must have forgotten? Some readers sees tremendous importance that you search for Oldest Door still left from humanity's history. Before Scorpio 84 has erased every ant out of last computer.... OK, it can be relatively confusing, since November refuses to begin anymore. However that's because our power intends to make you feel safe and warm!! 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-30 21:12



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jodå, Tomiro är minst lika fast i oändlig spiralgång som någon figur jag någonsin skapat!?! Det intressanta är som Nanna påpekar att när det sker i framtiden, förväntar vi oss ofta att de ska vara mer framåt-orienterade där, eftersom det är framåt för oss, men i själva verket kanske de kommer bli mer nostalgiska eller obenägna//oförmögna att förändra sig?!?

Mja, månen i all ära, men motspänstigheten mot november beror nog mest på huruvida vi fokuserar på att hålla kvar sensommaren eller hoppa fram till jultomten/vårkanten, vilken iofs ingendera vill vara beroende av november.
2018-11-03

  TrollTörnTrappan VIP
Stefan, är gärna med på ett rejält skutt till sista april minst... sålänge som man senare får backa då & då och plocka upp några gyllene snöflingor plus adventsluckor, hinna riktigt känna längtan efter mindre mörklagda tider...

Jo, det var meningen! "Don't Like Mondays" har alltid tillhört mina absolut arton favoritlåtar, eller åtminstone på 79 topp. Upptäckte nyss hur dess text har sci-fi-artade inslag som jag hade missat :

"The silicon chip inside her head
get switched to overload"
... ... ...
"The Telex machine is kept so clean
as it types to a waiting world"
2018-10-31

  Stefan Albrektsson
För min del kan november gärna fortsätta att vägra börja (och så tar vi ett smidigt litet skutt till en vårmånad i stället). Texten triggade dessutom igång en loop av Boomtown Rats... "tell me why..."
2018-10-31

  Nanna X
Jag har också haft en stark känsla av att november inte vill komma igång i år. Vi har liksom fastnat i en övergångstidzon här i slutet av oktober. Kanske är det den starka senaste fullmånen som ännu inte helt släppt sin dragningskraft, eller är det Tomiro och/eller hans osynlige medhjälpare som trixat med almanackan? Intressant att T är 30 år före vår tid, men samtidigt liksom fast i en evig vecka?
2018-10-31
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP