Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen vill plantera nytt fräscht och livgivande

Undrar om de så kallade politikertrollen
sover gott på sin kudde under nattens tid
undrar om drömmarna är fylld av fridfullhet
om de gör då måste det vara något allvarligt fel
för den skörd som vuxit upp i mitt fosterland
är så illaluktande att man ofta vill kräkas
den ena åkern efter den andra talar för sig själv
där finns inte mycket bra att hämta in
skördetröskan fylls alltför ofta med skräp
en dynga man aldrig trodde skulle finnas
men sanningen talar visar vägen och gör allt
för att dra upp alla rötter som vuxit sig djupt
och återplantera nytt fräscht och livgivande
som det ser ut nu så håller allt på att vissna ner
lögnen har förstört förintat massor av gott
det sägs att som man sår får man skörda
hoppas de vänder och vrider sig i sin säng
och inser att de sått i fel åkrar och skäms över
sitt handlande och vill göra bättring






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-02 11:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med.
2018-11-02
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP