Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstå min oro

Man ängslas för varje dag som går
en oro som i själen gör ont och värker
Förståndet håller på att lämna vår jord
så ondskefullt illa att vi inget märker

Jag är ingen förkunnare blott en siare
iklädd verkligheten den rena och sanna
För de mörka dådens skull tänder jag
ett ljus och galna vågspel jag förbanna

Jorden är vår vän och ett trofast ankare
här har vi byggt våra hem i tusentals år
Med brännande händer röjt dess mark
och i en livslång kamp satt våra spår

Vi behöver rent vatten och solen likaså
och leva sammanvävda med vår natur
Med mod och knutna nävar går vi fram
och förgör de rovgiriga händernas mur

Vi kommer att lönas av ett skönhetsrike
av doftande skördar som jorden oss ger
Allt som här har skövlats skall åter gro
och spira i övermått av allt vi ser




Prosa av Bysmeden
Läst 196 gånger
Publicerad 2018-11-03 06:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bysmeden
Bysmeden