Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckans väg

Lyckans väg är den stig du själv trampar
med dina bara fötter i daggvått gräs ner
mot stranden, där träden står glest orört
lyriskt i tysthet inunder morgonblänkets
sommarljus.

Lyckans väg är stigen som leder dig ner
mot havets saltdränkta klippor, lyssna
till strofer av skriande motvindsmåsar
störtande efter föda mot havets brusande
vågor.

Lyckans väg är den stig som bär dig till
havet av vilda blommor, andas dess dofter
och bevittna nära ditt hjärta då fjärilar
med sina brokiga vingar färdas från
blomma till blomma.

Lyckans väg kan vara stigen som leder
dig från stadens brus fram till en doftande
klöveräng en ljus stilla sommarmorgon
och nås av drillande lärksång som flyger
rakt mot hjärtat.

Lyckans väg kan vara stråket som lotsar
dig till den rofyllda tjärnen och där roas
av trollsländans dans med sina lätta vingar
eller höra grodans urtidslösa locktema
för en stundande parningslek

När allt gått i ro om kvällen och alla funnit
sina viloställen, skall vi viska till oss själva
när dagen är över, hur kort allt var. Och vi
skall tacka Moder natur för sina gärningar
i en natur där oro aldrig upplevs.




Fri vers av Bysmeden
Läst 194 gånger
Publicerad 2018-11-03 06:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bysmeden
Bysmeden