Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstsonat

Löven gulnar
Äpplen faller tyst mot jord
Newtons tyngdlag rättfärdigas

Lyktor tänds
Molnskepp upphör att synas
månens skära förtydligas.

Veden inne
Brasan tänd, flämtande ljud
skenet håller sina gränser.

Fönstren stängda
barnen sover, mor är trött
Från radion hörs dagens eko

Katten spinner
Vårtbitaren spelar punktligt
i augusti sitt glasmästargnissel

Dröjer mig kvar, skriver
Förunderligt lätt pennan förs
min hand kan ej lägga sig

Affärerna stängda
Koltrasten vilar i barrmörk skog
Vildsvinen bökar på greenen

Lampor släcks
och tänds och släcks
och tänds igen

Längtan slår rot
Blommande äppleträd, gökrop
Somnar med tveksamt sommarleende




Fri vers (Fri form) av Bysmeden
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-03 06:18



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jättefin :-) Längtar också till vår, men njuter även av höst o vinter :-o
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Bysmeden
Bysmeden