Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Polka i D-dur


Teknikens under

Vad är det som smen, han roar sig med
roar sig med, ja han roar sig med.
Från bittida morgon till dess solen gått ned
till solen gått ned, ja till dess solen gått ned.

Han tänkte byta strängar på fiolen sin
på fiolen sin, ja på fiolen sin
I ett gömsle på loftet, han fann ett knippe lin
ja ett knippe lin, han fann ett knippe lin

Rätt som det var, kom han på ett trick
ett finurligt trick, ja ett finurligt trick.
Han flätade linet, så starkt det bara gick
starkt det bara gick, så starkt det bara gick.

Han spände och drog, den linan ej sprang
linan ej sprang, den linan ej sprang.
Han spela på fiolen och fan vad den klang
fan den klang, ja fan den klang.

Av allt han fann på, var detta mycket stort
detta mycket stort, ja mycke mycke stort
Men lyckan blev kort och sluta ganska fort
sluta ganska fort, ja sluta ganska fort

Han spelte så vårdslöst, att stråken for iväg
stråken for iväg, ja stråken for iväg
Som en oljad blixt, den tog sin egen väg
tog sin egen väg, ja tog sin egen väg

Den gav sig iväg genom mörkaste skog
mörkaste skog, genom mörkaste skog
Den nitiske drängen som ginge bak sin plog
ginge bak sin plog, som ginge bak sin plog

Den träffade honom, att denne for omkull
att denne for omkull, så att denne for omkull
Drängen förstår ni, blev mycket ondskefull
mycket ondskefull, ja mycket ondskefull

Det bulta och banka på smedens stora port
smedens stora port, ja på smedens stora port
Kom ut din lille fan och se vad du har gjort
se vad du har gjort, och se vad du har gjort

Smeden blev bedrövad, det kan ni väl förstå
dock lite glad ändå, ja det kan ni väl förstå
En armborst förstår ni, har han funnit på
ja se en armborst har han funnit på.




Bunden vers (Rim) av Bysmeden
Läst 153 gånger
Publicerad 2018-11-03 06:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bysmeden
Bysmeden