Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett till tolv

tre tider sedan,
fyra förälskelser som passerade
och mötte den tid som för alltid
etsades i sten

fem dagar som bevattnades av
årstiders längtan och grundlade stommen
som vi senare kallade för liv

så mycket sex i alla hörn av utrymmen
som alltid mötte sju tårar i den åttonde timmen

hör du fortfarande melodin som mötte oss?
ser du fortfarande vyn som kunde mätta ögonen?

vi är en halva av nio
som brukas av den tionde

tillsammans möter vi det elfte budordet
när den tolfte timmen är slagen

vi två

är av ett förenad
och av tusen omöjligheter
seglar vi bort från det minus
som ständigt minner

att våra liv är i rörelse
till den sista siffrans oändlighet




Prosa av Max Poisé
Läst 245 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-16 12:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Intressant sätt att förena siffror med livet...mycket bra...
2018-11-21

  Anya VIP
Kul lek med antal och siffror. Jaa många omöjligheter finns det. Bra att diktar:nien seglar bort från minus.
2018-11-16

  Cikoria Blå VIP
Nu är jag inte bra på matte,
jag hoppas de eventuella bråken var lättlösta
2018-11-16

  DominiQueen
Berörande bra och snillrikt matematisk.
2018-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé