Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Migrerad

höstlövens bortgång minner
om tiden som sakta sveper
över ansiktets landskap

mörkret härskar över förlorade själar
som längtar efter något som kan motbevisas

nu är jag sänd till din famn
utan att kunna göra något åt det,
kraften finns där bortom min kontroll

önskat skönhet i allt
men möts av skruvade helheter
som bränner sig fast i huden

skulle kunna älska dig bortom allt brus
men står migrerad in i en årstid som
ständigt motarbetar alla vackra tankar

men nu ska jag slåss
bara för din skull

och för att vi är ämnade för varandra




Prosa av Max Poisé
Läst 276 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-17 18:22



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Läser beslutsamhet i slutet av dikten...
2018-11-21

  Stefan Albrektsson
Ett märkbart mörker i den frustrerade kärleksrelationen.
Den inledande strofen är effektfull i sin koppling mellan höstens slut och "ansiktets landskap" - det skapar en tydlig "röd matta" att kliva in i resten av texten på. Gott!
2018-11-19

  Baystream
Styrka och ärlighet.
Sista raderna. Ja.
2018-11-18

  WyS VIP
Att stå upp för kärlek är en god gärning ??
2018-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé