Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm härom kvällen


Barndoms Butik, nutida intermezzo 4 : Kramdjur ånyo

 

 

med ens sitter de här

i främmande glasdisk

både björnen och hunden ihop

likt en dublett till mina älsklingar därhemma

runt fyrtio år senare

som om konceptet blivit bekräftat

att deras kroppar existerar offentligt

för inte bara mig att få

krama då 

innan de blev begagnade

dock icke inpaketerade

medan jag aldrig var med

under handlandet av

denna nalle och hund, hur de kunde

komma att ge

sällskap igen åt

även sina mjuka kusiner

eller orsaka svartsjuka

kanske feber

hursomhelst får jag inte låta

tillfället glida ur händerna

eller kramarna ur

drömmens känsla

fastän de kostar många dollar

hinner inte få grepp om vad det blir på svenska

men jag fortsätter prata engelska med expediten

trots att hon uppenbarligen behärskar göteborgska

på sitt polsk-persiska vis

saknar jag klar aning

om var den här butiken

sannerligen ligger

huruvida jag är på resa

trots att sandlådans gungor är hemma

medan jag glömt

vovvens rosettsnöre

och björnkompis halsband

dessutom bär

tygvarelserna nu

varsin malplacerad huvudbonad

virade tätt och på tok för blomstrande brokiga

som jag har lika lätt som

svårt att föreställa mig

dem ursprungligen ha

måstat burit

månde en ny uppsättning retro

tryggt sydd i barnatro

eller helt enkelt

så befinner vi oss

fortfarande i sjuttiotalet

och känner dess sista

ögonblick vakna

 

 

 

 

 

 

  




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-25 07:43



Bookmark and Share


  Nanna X
Jo, får en känsla av att du alltid har en dörr öppen till 70-talet, bara att kliva in och förnimma dialekter och rosetter...
2018-11-25
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP