Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glittrande mörker

jag fyller en av halm flätad skål
med mandarin, avokado och granatäpple
och brygger te med fruktbitar i

grannens buske lyser blå-röd-grön
och i mitt och mångas fönster
tindrar advents ljusstake

och genom uppgrävd stad
hör jag en levande
tomteklädd orkester spela

visst är det ruggigt väder
men mitt på torget står granen tänd
i smått och gott glittrigt rött






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-01 17:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fint skrivit med känsla!
2018-12-04

  KattenKin VIP
Som ett kalas av fina färger.
Dikten glittrar själv.
2018-12-03

  lila fjäderblomman VIP
Här var det julstämning mitt i det grå med ett fint stilleben
2018-12-03

  ULJO
Fint i det ruggiga vädret
2018-12-03

  Respons VIP
Konsten att uppskatta julen och ljusen mitt i mörkret och ruggvädret!
2018-12-02

  Imzon
Färgglad:)
2018-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP