Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kluster



små besvär tar man helst
en i taget
men när allt kommer samlat
tas det
bäst
med
hjälp
av tålighet och tålamod
och många besök av John Blund

min yngsta dotter med familj
ska flytta
och beredd att hjälpa till
var jag
men tyvärr
jag räknat fel
som inte räknat med
mig själv
som äldre än i min krafts dagar

vad jag som ung klassificerade
"små dumma krämpor"
är idag gränspoliser;
stanna nära sängen!
lämna inte huset!

det är inte många steg
mellan mig som lekfull och smidig
till skör, äldre person

vilja går inte att hävda här;
ibland är jag en vital och glad person
ibland är jag en gammal och sjuk kvinna!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-04 17:33



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om åldrandet som begränsar
vår tillvaro.
2024-05-06

    Lena Söderkvist VIP
Det där känner jag så väl igen. Krämporna är naturliga, men ack så jobbiga. Ont i höften, ont i fötterna, osv.
Stackars oss.
2024-05-05

  Kungskobran VIP
Det är klokt att känna till sina begränsningar annars kan det gå helt galet
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP