Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och vintersolens ljus förtätade sorgens färger

vintersolen färgar sorgens vingslag

bryter skuggorna och lägger sin lenande värme över våra axlar

ingenting är längre dunkelt

färgerna förtätas i sin ursprungliga hetta

 

det finns en återhållsamhet som knappt tillåter en sådan koncentration av färger och värme

som undrar om den sker

på bekostnad av andra delar av livet

 

som om det skulle finnas öar av tomrum

där färger inte syns

likt en akvarell där vinterljuset bleknat till hålrum i solens fallande strålar

 

men när dagern lyser upp det till synes tomma

lyfter liv och värma ur dess famn

 

ser du hur ljuset sträcker sig fram

och väcker frostblommor längs sin väg?

 

© Birgitta Wäppling, 28 december 2018




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-28 09:54



Bookmark and Share


  Änglaögon
Vackert och trösterikt.
2018-12-28

  walborg
Associationsrik vacker poesi - varmt tack
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP