Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i väntan på

när solen gick ned
fylldes längtan som
annars låg som ett
täcke över själen
med sin
enda åtrå som ständigt
låg på lur

kunde inte sluta se
eller känna det
självklara
medan en högtravande ångest
svarade med en negation

så enkelt i sin närvaro
och så förbannat komplicerad
i sin frånvaro
att väntan ständigt blev njutningen
innan antiklimax

det enda som händer
och slutligen sker
är att solen går upp över horisonten
och lägger väntan åter i dvala

tills den åter går ned igen




Prosa av Max Poisé
Läst 251 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-28 16:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag undrar varför man känner och tänker annorlunda när det är mörkt och tyst...tänkvärd dikt...
2019-01-05

  Öknens Ros VIP
livet är en enda lång väntan på det ofrånkomliga, under tiden fördriver vi tiden med allehanda förströelser.
2018-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé