Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nitton Ett


Gott Nitt Nytton!

 

 

Gott nitt nytton !!!!!!!!!?!!!!!!!!!

 

 

om ni så än har varit ute i lysande natten

 

och försökt sudda bort aderton

 

med nya vansinnes stormbyar

 

eller blott suttit hemma och

 

filmmyst som jag med avsevärt

 

äldre stjärnstoft !?!

 

 

...nästan varje gång som snooze

trycks in av mig idag

så tycks jag drömma om samma

podcast som kanske existerar

ty kvinnan fortsätter intervjua

sitt barn eller vem det nu är

med chockerande upplysningar

mitt i lugnaste grusknaster

som solig änglagård

liknar bägge någon

månne svenskan i norska serien "En Natt"

och signaturen är lika skön

fast avsnitten heter bara nummer

typ nitton och arton

och min kamrat försäkrar att de finns

vilket jag ömsom tvivlar och tror på

ända tills kroppen kravlat upp

och dykt ned i datorn

kan konstateras torrt

att varenda samtal var min fantasi

lika ensam som igår

firar jag min fortlevnad

med flera glas vatten och

ännu mera nyttiga godbitar

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-01 15:12



Bookmark and Share


  Anya VIP
Gott Nytt År vännen. En lite vemodig ton som tilltalar. Jag känner likadant.
Tar gärna emot tips på nyttiga godsaker. :)
2019-01-02

  TrollTörnTrappan VIP
Själva drömmen kan vidare ha framkallats av att jag såg färdigt "De Två Kvinnorna" av Vittorio de Sica natten innan... en vacker skildring närmast humoristisk, som ebbar ut i värsta mardrömsscenariot. Visserligen långt före AnnaMy Burings tidevarv... en skarp aktris som jag skamligt nog missat nästan helt.
2019-01-02

  Nanna X
Kanske blir 2019 ett nyttigare år?
2019-01-01

  Syrran77
Gott Nytt År!
2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP