Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i denna meta-deckare?!?


FiskarDeckarTrion, andra säsongen, kap. 20

 

 

 

Det hade givits i stort uppdrag

åt nittonårige Arvid Id

att sopa igen snön

över vartenda hål

i istäcket

som någonsin (ab)borrats

av trognaste Ragnar Harr

numera pensionerad major

över älvens stillsamma, minsta vindling

längs vittgående jägares

inte särskilt djärva

skidspår av otid

tills dess

ej ens

Kaptén Karolina Karp

kunde säkerställa vilka

spioner som skarpt fångats

upp i bur

soldisigt vakna

och vilka som fått åter

dyka ned

under hårda skalets

officiella glömska

???

Arvid Id trodde

var lagligt regisserad

för sin militärtjänstgöring

emellertid parallellt

visade sig såsom fullt levande

kriminell krigföring

med verkliga fiende-fiskar

vars förehavanden

blott gissas kunde

på alltmer djupfrysta grunder

av ambitiösaste Jarmo Gärs

jomenvisst

just vinter-befordrad löjtnant

i svårsmält skinnrock

och mångfaldigt resårade långkalsongben

reklamerade av fröken Karp

ritade på nytt av Lizette Lax

i sin tur utklädd till Luna Lovegood

dock med romersk inspiration

av löjeväckande hjältesagor

en sorts seriösare Linus-på-Linjen

stavar sig Jarmo fram

genom gråsprängda gärsgårdar

över snödränkta hjortrontuvor

alltjämt på jakt

efter ryska bläckfiskar maskerade

till finlandssvenska älgar

har ingen någon bra aning

hur regeringen ska förmå hålla

sina miljarder spön i åtta armar

bara att den nionde

lugnt står redo

ännu varken korrumperad eller utfrusen

där bottennappet länge väntat

i högsta hugg

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-13 06:17



Bookmark and Share


  Nanna X
Fri vers passar fint till innehållet. Roligt hur förleden meta- får dubbla betydelser!
2019-01-13
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP