Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

ArtrosBlå är färgen som nu, inte för en stund sedan, inte snart, färgar den ogripbara luften mellan de väldiga asparna utanför fönstret och jag sitter fast i en sexuell klåda, som i en luden burk, men vet vad det innebär att onanera. Efteråt den där skammen, det tusenåriga kristna själväcklet, obscena ensamheten, gråsuggorna. Mina drömmar består den här vintern av plötsliga dödsfall med mun full av snö, pojkaktig valhänthet i situationer med främmande stillsamt muntra tigande helt vuxna kvinnor, samt händer om frostade glas med kylskåpskall gin och blåa likörer. Jag kommer att förstå ett nej innan jag får ett nej.

Det kliar i mitt öra: jag stoppar in ett finger, ut trillar små glasbitar; blåa, röda, gula, gröna, brandgula, violetta och skära. Jag haltar svårt, skenbenet är brutet, också hälften av fotens alla ben. Ena skon saknas, en bit bort i gruset ligger ett pannben som jag tror är mitt. Jag knäpper ihop händerna, håller de knäppta.

*
Fri vers av Per Teofilusson
Läst 408 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-27 16:45Bookmark and Share


  Onders
ack ja, det kristna själväcklet..
men det där med att förstå ett nej var tamefan fint.
fan tro att du vill be, även om gud är en idiot.
2019-05-07

  Gunnar Hilén VIP
Men å andra sidan...vad ska man med ett pannben....som världen ser ut.....hahahahahahaha
2019-02-18

  Bjarne Nordbö
Johanna L uttrycker precis vad jag tänkte. Det får räcka.
2019-01-28

    ej medlem längre
Jag har gett upp internet, jag har lagt det åt sidan och valt att stirra in i väggen istället. Det är ungefär lika givande. Det händer dock att jag får för mig att det finns något intressant att fästa ögonen på på det där internet men oftast har jag fel men inte idag, idag har jag rätt och inte så lite heller, nästan som tretton rätt på stryktipset, om man nu ska vara sån. Du skriver rakt in i mellangärdet, om jag hade fått välja en färg hade jag valt brandgult. Och så klart är det ditt pannben, jag vill inte tro något annat. Tack för den här, jag tänker spara den som en påminnelse om varför jag ens är medlem på den här sajten.
2019-01-27

  The Lee Roy Williams
Du levererar flera finfina strofer både här och där.
Njuter i fulla drag !

2019-01-27

  The Lee Roy Williams
Den mordiske mastrubisten tackar bockar och niger nätt inför nyss lästa kylskåpsalster.
Psykopsalmens nioende vers lyder: du skall icke hava nu, för sen vill du bara hava mer.
Packar upp paletten !

2019-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson