Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lika värde

 

 

Alla har ett lika värde
vare sig du är träl eller kung
om du har många år på nacken
eller bara är väldigt ung.

Om du är kvinna eller flicka
om du är pojke eller man
ska ingen komma och säga
att du är mindre värd minsann.

Om du nu hela dagen
kan jobba och hänga me´
eller av sjukdom stoppas
ska du räknas som den människa du e´.

Ta hand om varandra ska vi
det är det ansvar vi har
få leva i fred och i trygghet
de dagar som vi har kvar.

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 632 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2019-02-09 15:21



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Klok varm och medmänsklig text.
2019-05-04

  Feliaxel VIP
Så kloka ord du skriver
Gillar
2019-05-04

  Anya VIP
Vilken fin text med medmänsklig känsla.
2019-02-12

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och sympatisk skrivet
om alla människors lika värde.
Ingen har rätt att hålla en annan
människa som träl, just på grund
av allas lika värde.
2019-02-11

  Eva Helene VIP
Engagerat, tänkvärt och mycket välskrivet!
2019-02-11

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker beskrivning av alla
människors lika värde. Viktigt
att påminna om den formuleringen.
Du är duktig på att rimma utan att
texten känns ansträngd.
2019-02-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tänkvärd dikt! Så borde vi naturligtvis tänka. Det är ju inte alltför svårt. Medmänsklighet är inte så kostsam. Och vilka bra rim du fått till!
2019-02-11

  Lars Hedlin
Underbar :) Precis just så!
2019-02-11

    Sefarge VIP
Innerligt menings fundering!
Utan medmänsklighet
Varför skall vi då leva
Här på jorden?



2019-02-10

  Chawa VIP
Just så, vi är ju alla ett – så svårt vi har att anamma detta enda… Fint skrivet!
2019-02-10

  morgonstjärna VIP
ett viktigt budskap att sprida, kan aldrig nog ofta mångfaldigas
alla droppar lika viktiga på livets tråd
sköra som starka
ingen ska kränka någon varelses livsutrymme.

2019-02-10

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text att bära med sig i dagen!
Bra skrivet, mycket bra.
2019-02-10

  aol
Just såsom människan vill leva och verka innerst inne.
2019-02-09

    ej medlem längre
Även jag som utsatt har ett ansvar i hur jag väljer att (inte)absorberas av attityderna. Fördomar, mobbning och rasism späs på av att man visar sig svag.
2019-02-09

  danne //
Bra skrivet ,tycker jag.
2019-02-09

  ULJO
Viktigt det du säger. Att inte alla fattar det. Det är sorgligt
2019-02-09

  M:tin
Mycket fint.
2019-02-09

  Whero
Fint komponerat.
2019-02-09
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP