Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration profeten Joel och Jesaja. Profeten Joel (”Herren är Gud”) verkade i Juda, men det är svårt att avgöra vid vilken tid. Kanske tillhör han 700-talets profeter, men dateringar från 800-tal till 400-tal f Kr har föreslagits.


Stöten i horn på Sion!


"Stöten i horn på Sion!
Utlys en helig fasta
kalla samman en högtidsförsamling!
Samla folket,
helga församlingen,
kalla samman de gamla,
samla barnen,
och de diande småbarnen.
Låt brudgummen komma ut ur sitt rum
och bruden ut ur sinn kammare."

"Därefter skall jag utgjuta min Ande över alla människor.
Era söner och döttrar ska profetera,
era gamla män ska ha drömmar,
och era unga män syner.
Också över tjänare och tjänarinnor
ska jag på den tiden utgjuta min Ande.
Jag ska låta tecken visa sig
på himlen och på jorden:
blod eld och rökpelare.
Solen ska vändas i mörker och månen i blod,
innan Herrens stora och fruktansvärda dag kommer.
Men var och en som åkallar Herrens namn ska bli räddad.
På Sions berg och i Jerusalem
ska finnas en räddad skara, som Herren har sagt,
bland de överlevande som Herren kallar."

I natt gjorde Herren detta så levande
och sa att mycket snart sker det...
oavsett om jag tror det eller inte
så sker det som profeten Joel sa
Om jag lyssnar till denna världens sorl
så drar sig Gud tillbaka
och jag blir överumplad.

"Sök Herren medan han låter sig finnas
och sök honom medan han är nära!"

Ja, så säger Herren i Psaltaren:
"Sök mitt ansikte beständigt!"
"Ja, Ditt ansikte söker jag!"




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-18 12:20



Bookmark and Share


  mare VIP
Sanningens ord
2019-02-18

  Niliboy
Ett upprop å maning från gammal tid,
Och som lovar å Herren kallar!
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP