Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
...mitt i andra säsongen av denna meta-deckare...


FiskarDeckarTrion, kap. 25, en fot på Lo

 

 

till Lofoten farit har just Ragnar Harr

 

från Norrbotten-nappet att storfiska norskt

 

men mest blott han undflyr ragatan Sardin

 

vars grin kan få hajar att krympa till torsk

 

 

emellertid växer längs fjord-fjällen skönt

 

halvt forskat mysterium fram i skarpt ljus

 

vars avkrokars andrahandskällor har rönt

 

i somras brann isberg i bitska Karps krus

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 21 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-22 13:59Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Haha, "bröderna Harr" eller tänkte du på bröderna Hardy i de gröna pojkdeckarna?!? Snarare heter bara Ragnar just Harr, och de är närmast kusiner (åtminstone två av de ursprungliga tre). Även damerna blev en trio, i viss konkurrens med herrarna [harrarna?]. Detta är vinter-säsongen, en sorts spin-off...
2019-02-23

  TrollTörnTrappan VIP
Jomenvisst, jag förstår så väl ditt/erat behov av resumé... Inte minst författaren själv skulle må bra av att reda ut linorna och repetera dragen [utifrån en kart-mall och inte bara inifrån fantasins ständigt självklara horisont].

Emedan han för längesen tappat greppet, om inte blott ett spö här, utan minst tre... Fast inte heller det var bästa beskrivningen av fallet - ty jag håller fortfarande på att skaffa ett grepp som jag aldrig haft... och tycker personligen det blir allt konkretare för varje kapitel.

Inser dock hur en läsare knappast har samma tillgång till min inre miljö som jag, och därmed tarvar strukturella återkopplingar av mer konstant kompletterande art till klangvärldens poesi-fiskeri.

Den oklara mystiken över det halvförklarade mysteriets vara eller inte vara... förklaras främst helt simpelt av att jag (min vana trogen) kände ett olidligt behov av att offentliggöra avsnittet utan att vara riktigt klar. Dvs hade likafullt suttit en trekvart för länge och snöat in på dessa rim, ville hinna vara ute i ljuset också och klara av ärenden. Hyser emellertid någon sorts ångest av att skjuta upp publicerandet ytterligare, när jag redan slitit så med de bägge bundna strofer som håvades in här.

Så får förlita mig på att i nästa episod klargöra det nya (norska) mysteriets kopplingar till det gamla (norrländska)... eller i nästa igen, som alltid ;-) Ja, du vet nog hur det är i en meta-deckare = ett enda trasselsudd, eller ingen riktig tråd alls... eller månde trots allt tydligare gåta än ni kan tro?!?

Ett gott råd är eljest alltid att läsa om alla delar i en enda följd.... något som även undertecknad torde nå vida fördjupad klarhet i att göra, inklusive våga skärskåda vilka bitar som ingalunda håller...
2019-02-23

  Stefan Albrektsson VIP
Snygga, nästan omärkbara, rim & inrim här (gott!)
Uhu, härjar bröderna Harr fortfarande? Och jag hade, som Nanna X skrev, behövt en resumé... minns att de senaste jag läste hade de en del kärlekstrasslande med kvinnfolk osv.
2019-02-23

  Anya VIP
På somrarna kom norrmännen från bl a Lofoten till Jokkmokk på semester. Det var som Rivieran för dem. Jag har varit i Nordnorge och fiskat. Helt fantastiskt. I alla fall då, när jag var ung.

Funderar på vad det är för mysterium som döljer sig i texten.
2019-02-22

  Nanna X VIP
Mystiskt avsnitt, vad är det för halvt forskat mysterium som döljer sig i Karps krus? Känner nästan behov av någon slags resumé.
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP