Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På stranden vid havet solens penseldrag livet talade

Vandrade ensam på en lång strand
havets vågor rullade in och spelade
vinden blåste varm och solen lyste
himmelen strålade ikapp med vattnet
fågelvingar svävade högt upp i skyn
glittrade glimmade glänste som diamanter
många lät sig höras och sjöng rejält
saltdoften svepte in i min näsa och
mina öron njöt av all frihetsmusik
mina ögon fick inte nog av sceneriet
det var så himmelskt vackert att jag
inte kunde sluta titta på all skönhet
som serverades gratis framför mig
vita segel på blåa hav gjorde att jag
längtade ut och också ville segla med
min dröm som funnits inom mig länge
klättrade upp på ett berg och satt ner
ville inte lämna detta fantastiska ställe
här ville jag sitta och drömma mig bort
bara få vara finnas andas in ögonblicket
tiden gick och ljuset höll på att sänka sig
så landade det vid havets oändliga rand
lyste upp med sina varma gulrödrosa färger
ett mästerverk målade sin väg över ytan
min själ drack den bedårande konsten
unika penseldrag skapades fram
ord behövdes inte livet talade






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-23 12:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"min själ drack den bedårande konsten"

vackert!
2019-02-27

    ej medlem längre
Det känns som jag är där...
2019-02-27

  Bibbi VIP
"Ack, är det redan här så skönt
på denna jord, så härligt grönt,
hur skall det då ej bliva
i himmelen, där Gud berett
vad ingen här i världen sett
och ord ej kan beskriva."

Ur Paul Gerhardts fina psalm från 1653
2019-02-24
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP