Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nyutexaminerade Civilingenjörens aftonbön


Herre här är jag på knä mitt i mitt lilla rum
Och min lekamen ber om stöd med precis varenda tum
Allting känns rätt osäkert när skolan tagit slut
Så jag vänder mig till dig jag behöver hjälp akut

Bara lite roligt är ju allt vad jag begär
Då blir det lite lättare den tid som jag är här
Bara lite roligt och en liten karriär
Samt viss hjälp att lära mig att leva som jag lär


Herre jag förfasar mig för hur detta skall gå
Jag har sökt ett antal jobb men inget kan jag få
Bolagsstryrelserna verkar helt utan vakans
Och ingen enda ledningsgrupp behöver assistans

Bara lite roligt är ju allt vad jag begär
Då blir det lite lättare den tid som jag är här
Bara lite roligt och en liten karriär
Samt en liten bil en Audi A6 ungefär


Herre du som känner mig och vet jag är unik
Hör min bön i afton jag vill vara snuskigt rik
Ge mig hus i Spanien nånstans på deras kust
Samt ett eget jet-plan jag kan ta när jag får lust

Bara lite roligt är ju allt vad jag begär
Då blir det lite lättare den tid som jag är här
Bara lite roligt och en liten karriär
Samt viss hjälp på traven så att jag blir miljonär




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-21 07:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här dikten gillar jag skarpt. Jättebra rim och drömmande, samt med en massa hopp om framtiden
2006-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun