Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Ombyte förnöjer

 

 

Ombyte det förnöjer
fast kanske inte jämt.
Ibland känns ju våren
som ett enda skämt.

Den ena dagen lyser
vår sol så underbart kär.
Nästa dag naturen
så fint i vitt sig klär.

Regnet det kan stå
som spön uti backen,
för att sedan frysa till
så man halkar med klacken.

Värmen ena dan
gör att grönskan tro
att nu är det redan dags
för oss att börja gro.

Men vi får ge oss till tåls
för snart en vacker dag
är våren här på riktigt
oss alla till behag.

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-03-16 13:49



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Fint rimmat om vägandet mellan vinter & vår - men till slut tippar det över som väl är. Ja, våren är efterlängtad - även om det inte varit någon vinter att tala om på mina breddgrader!
Här knoppas det, småfåglarna sprudlar och skatorna bygger med stor iver sina höghus.
2019-03-30

  morgonstjärna VIP
mycket vackra rim
och hoppfullt skrivet
fullkomligt hänförande bild !
2019-03-22

  Anya VIP
Jaa lite vårkänsla i luften här idag. Fint fångar du väntan.
2019-03-21

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som fint gestaltar hur senvinter och vår kappas med varann, men för tidigt med tanke på klimatet.
2019-03-19

  Marita Ohlquist VIP
Vi har sannerligen skiftande väder
svårt att välja passande skor och kläder!
Bra skrivet.
2019-03-18

  Quasimodo
En skön text om årstiders mellanrum och skiftningar!
2019-03-18

  Lars Hedlin
Bra! full av liv och rörelse..
2019-03-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin naturlyrik, om den egensinniga våren, som vi håller kär!
2019-03-17

  Bibbi VIP
Väl fångat.
2019-03-17

    Ken Cassel
Kanon bra, vännen
En tio poängare
Men lägg gärna till is
Frysa till is, vilket gör helheten
mycket bättre,tycker jag
Ja, jag vet att jag egentligen inte
ska lägga mig i, men gör det ändå

Kram på dig

Ken
2019-03-17

  M.A.J.R
Naturen här i Sverige är helt enkelt sagt schizofren. Men jag gillar din text, fint skrivet! :)
2019-03-16

  Niliboy
Så fint du diktar om våren, å nog är solen ( Peive), välkommen!
2019-03-16

  Maj-Lis VIP
Ja,denna efterjulsvinter är inte lik någon annan
2019-03-16

  ULJO
Natur i obalans
2019-03-16
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP