Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lite omgjord


Förminska dig ej

 

Varför tror du att du måste bli hel
för att bli älskad inpå?

när väcker natten
dagen för att utbrista
du är inte fullkomlig i din glans

Varför tackar du inte ja till livet
innan döden är där och knackar på?

Väljer gräset att sluta växa
för att det aldrig blir längre än så

 Varför vänder du ditt ansikte bort?

 Skönjer inte näckrosen sin fullkomlighet
i dammens krusningar

Varför ber du om ursäkt för ditt varande?

Ber livet om förlåtelse för dess befarande

Varför gör du dig mindre än du är?

Universum hukar inte för sin storhet
sin magiska värld

 

Lev ditt sanna jag 

 




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 353 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-03-21 18:27



Bookmark and Share


  Pilträd
Fint :)
2019-12-03

  Lars Hedlin
Bra och stark
2019-03-24

  Maria Sundelin VIP
Uppfostran i att inte vara för mer än någon annan
2019-03-22

    Sefarge VIP
Poesi som en gnistrande
diamant i renaste
Färgskala!
Tack!


2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund