Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En födelsedagsdikt till min kära far


Vandraren

Du är en man med ädelt hjärta,
född i krigarens månad
En man som bär sitt äventyr
som på okända vägar alltid färdas

Den hand som riktar bågen,
dit ögats längtan inte når
likt det finger som pekar mot månen,
forutnas levnadslott förutspår

En människas väg kan vara tung att vandra
med en ryggsäck, vars minnen belamrat
Glöm ej att plocka ur,
det vi på våra axlar allt för länge belastat
Då nattens sista skuggor flyr

Frihet är ett val, ej en börda att bära
flyg med stolta vingar över land och hav
Där mörka minnen kvävt, nya minnen ler
och nya fåglar kvittrar

Den som väntar på att livet ska börja,
på solen att börja skina
ser aldrig tussilagon blomma
och löven vina

En äventyrares själ
väntar ej på perrongen,
den bokar biljett och reser
mot horisonten

Den frihet stegens längtan söker,
en äventyrare med sin pilgrimsstav
Där själva resan är dess mål
ej destinationen, vet sitt val

Lev ditt liv med lätta steg
Livet är menat att älskas och hållas kärt,
så spänn din båge, likt den äventyrare du är
sätt din riktning för det du håller värt




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 339 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-26 07:07



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin dikt
2019-03-26

  Bjarne Nordbö
Vilken underbar läsning att börja dagen med efter journatt på jobbet.
2019-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund