Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EUROPA



Du har blivit gammal Europa,
mycket gammal.
Det var länge sedan,
du red på den vita tjuren.
Trots tjocka lager av puder
och smink
är det svårt att dölja
ålderns rynkor
i ditt härjade ansikte.
Guld och silver
flyter inte längre in
som under koloniernas
tid.
Andra makthavare länkar nu
världens öde
och sätter dagordningen.
Men jag ser hur dina barn
strävar vidare, oförtrutet
över ängarna i södra Bayern,
i vimlet utanför stationen
i München
och i trängseln på Via Nazionale
i Florens.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 222 gånger
Publicerad 2019-03-31 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping