Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktaturen håller på att tåga in

Vi ska lindas in i deras budskap
vaggas in i djupaste sömnen
precis som törnrosa på sin bädd
bort från verklighetens vardag
men sanningen går inte att gömma
den tränger sig på och fram
avslöjar lögnens pågående verksamhet
hela samhället är infekterat
politikerna älskar att sprida ut den
media är specialister och vinklar vrider
tvistar vänder mörklägger dagarna i ända
detta beteende är byggt på falskhetens grund
inte undra på att det kracklerar överallt
människor får snart inte säga något
som inte passar den politiska korrektheten
snaran håller på att dras åt hårdare
luften är fylld av tvång munkavlar
ställd dig i ledet atmosfär och lyd order
diktaturkänslan ökar på i styrka
åsiktsfriheten är hela tiden motarbetad
olika tankegångar är snart förbjudet
yttrandefriheten är inte omtyckt
diktaturen håller på att tåga in
den måste stoppas innan den
helt tar över med sitt förtryck
friheten kavlar upp ärmarna
kämpar emot till sista andetag







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-02 22:57



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Ja, det finns mycket galenskap att bekämpa nu. Bra skrivet!
2019-05-06

  Bibbi VIP
Håller med.
Till Twitter.
2019-05-03
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP