Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VätteTV visar en möbel el dyl interiör per dygn, t.o.m. annandag påsk. På grund av sjusovande samt mänskligt liv var här tillfälligt avbrott igår. Så hoppas kunna klämma in bägge luckorna idag.


PåskSkåpet Lucka 6 : VåningsSängen

 

 

tuppen stiger upp

och lägger sig ned

och stiger ned längs samma stege

när solen går upp

 

 

kycklingen kliver upp

och gosar runt en galen stund

bland höngott och påsklakan

tills blir ropad ned igen

 

 

kärringen törs ickelunda klättra upp

trots hon brukar flyga mot blå

åtskilligt gulare och tjugo gånger högre

så lägger äggen längst ned

 

 

haren springer upp och

kikar ned på räven

och haren hoppar upp och

snarast hör nog räven

när räven rusar upp

och kikar upp på haren

där haren springer upp och hör sig för

ned mot räven medan

haren hoppar upp och springer upp och hoppar upp

och springer aldrig ned igen

 

 

i sakta mak

börjar sköldpaddan vakna upp

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-07 13:34



Bookmark and Share


  Nanna X
Anar ekon av två gamla påskkalendrar här. Fint sammanvävda och återbrukade.
2019-04-07
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP