Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen har rätt att plocka bort originalblad från blomman

Människor oroar sig för vad andra ska
tycka & tänka om de gör något som sticker ut
helst ska man leva så lika varandra som möjligt
rädslan att vara annorlunda sitter mycket djupt
det är lättare att bara följa med massans livsstil
sorgligt att se människor som leds fram i redan
upptrampade spår & hur deras personlighet
suddas ut & ersätts med kopia liknande liv
vi är ju alla original & tänk om folk vågade
visa upp det för andra utan rädsla & tvivel
vilket fyrverkeri vilka fantastiska färgpaletter
själar skulle må så mycket bättre & den psykiska
ohälsan skulle minska i omfång & fler leenden
skulle erövra samhällets emellanåt gråa vardag
en liten unik skapelse föds fram i ljus på jord
alla har vi fötts fram & sen väntar livet på oss
vill att vi från att varit en knopp få brista ut
till en blomma som bara bär ett namn..
låta blomman få svängrum låta den växa
som den själv vill låta den känna sig fri!
& blomstra utan att andra ska peta i den
plocka bort blad ändra om den till annan
förminska originalet tills det blir en kopia
människor kan mycket lätt bli avundsjuk
om blomman blir för kraftfull & annorlunda
för färgstark för vacker & för glödande varm
le & visa att man inte under några omständigheter
tillåter andra att plocka bort original blad
alla har rätt att blomma på eget unikt sätt






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-17 10:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2019-07-18
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP