Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En rytande vågkam


Det där brosket i det knäckta djurbenet som länge kokats. En trappa upp hos Kjell vid byxbenet där dagens fyllda urinpåse landat efter att inte ha blivit bytt sedan det stilla morgonkaffet och det där finska leendet. I porten intill flisor i plastpåsar knutna om huvudena på unga män efter de klätts av, tejpats och skjutits i ett cykelförråd och de anhöriga som faller till marken av sina egna skrik. De unga levande svartklädda männen som stenar på ett fält. Under blusen brösten som väntar på den första beröringen av mannen utanför fönstret på stigen härute: han som sjunger där han går. I hjärtats brus av rödhake och blåmes och i solen som bjuder sin pelare av ljus mellan de väldiga asparna. Notre Dame brinner upp och det har varit en lång vinter, jag vaknar med stånd igen.

*




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-16 18:47



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag kommer inte på någonting att säga, som skulle göra din oerhörda prosa rättvisa. Allt faller platt till marken. Det måste vara ett väldans gott betyg. Det var i alla fall mening.
2019-04-17

  kerstin skriver VIP
det sjunger av värk och död. ändå landar orden inte tungt i min mun. som en saklig framställan av det oerhörda. men så kommer sorgen plötsligt över mig när jag förstår på riktigt hur lång vintern varit. mycket finstämt skrivet Per !
2019-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson