Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en älskad dotter

 

 

På mörka stigar du vandrat,


tunga steg, tung natt


ner i den mörkaste källa



Men med kämparglöd och trots


svingar du ditt svärd av ebenholts


i ett krig med drakar och demoner



Ditt mod du bär, ur stridens seger


din krona lyser så klar


För så är det sagt, att den som vandrat


i dödskuggans dal, får sin självklara plats


i sin himmelska boning.



Det som en gång glömdes,


livets enkla dans, ny gryning återfanns


i det som gömdes, sin starka strålarglans



Att skilja ont från gott


gör endast en dåre, den vise


vet dess plats, alkemins livselixir


transformativa kraft



Ur ditt mod, din kämparglöd


en stråle stark och klar,


visar din fortsätta färd genom livet



På din 28 åriga födelsedag,


vill jag dig hylla med all den kärlek


och stolthet som i mitt hjärta bor


med hoppfulla ord förgylla;



Må din dag bli glad och solig,


ditt hjärta lätt och glatt,


och må det du vackrast önskar,


en dag förverkligas och bli till en vacker skatt




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 352 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-20 10:00



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vackert om mor/dotter relation och starka förhoppningar
2019-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund