Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Vårtrött

 

 

Varför blir man vårtrött
när solen börjar värma?
Det är lite konstigt
för sommaren sig närma.
Benen borde spritta
av hoppet våren ger,
men jag tror jag lägger mig
och sover lite mer.

Men ligger man för länge
så blir man bara seg.
Jag går nog ut i skogen
och räknar mina steg.
Av vackra fågelsången
blir jag så nöjd och glad,
och sommaren den kommer
allt närmre dag för dag.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-04-20 11:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och full av liv!
2019-05-08

  Onders
hopp. finemang.
2019-05-06

  Olof Lagerhorn VIP
Vårens mångfald och komplexitet
fint gestaltat i mjuka, flödande bilder.
2019-05-05

  Siggesdotter
Ler igenkännande...fin rytm och rim.
2019-05-02

  Bibbi VIP
Känner igen tillståndet.
2019-04-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt diktat om våren och dess styrka och glädje!
2019-04-21

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar vårdikt med rim och glada ord.
Man känner verkligen att sommaren är på väg nu . Vi får vila våra trötta kroppar så vi orkar mer.
2019-04-21

  Marita Ohlquist VIP
Naturen piggar upp när man är trötter
snart tar man sig fram på raska fötter!
2019-04-21

  ULJO
Vårens dilemma. Men det är värt det
2019-04-21

  Rise Little One
Man är trött av värmen men ändå vill man gå ut och njuta av solen...
2019-04-20

  morgonstjärna VIP
helt underbart rimmat min vän, vitaminer och pyssel i garden i lagom tempo och vi mår bättre för varje dag.
hm har börjat simma och vattenträna och det gör min dag. fick ruskig träningsvärk först. I sleep like a log :)
2019-04-20

    Ken Cassel
Idag är det sommarväder här i Stockholm
Helt underbart, vännen

:-))
2019-04-20

  Niliboy
Härliga vår å hoppas mer regn i sommar! Man har ju kurat inne i mörkret och blir lite schokade av allt ljus!! Å härliga dikt!
2019-04-20

  Stefan Albrektsson
O, hoppas att orken kommer tillbaka - ja, det är gott att ta sig ut i naturen och njuta den - den vivifierar!!
Själv blir jag som en uppskruvad docka av vårljuset - plötsligt öppnar sig himlen som ett stort cirkustält, fåglarna fnittrar i skrikgul forsythia och blåsipporna sträcker sina sex små armar mot höjden.
2019-04-20
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP