Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordbetänksamhet. Eller sju år i tabut.

Den tankevärksamhet
som regerar din planet
där orden är kutym
och bär en fin kostym,
din ordbetänksamhet,
din kognitiva dyslexi,
gör känslor/mänskor till dekret
med massa vita lögner i

För du ljuger om dig själv,
mm, du vet ju att jag vet,
om det lilla som du har,
om det stora som du vill,
för vill man finna det
och ta sitt nästa steg (i livet)
kan man inte tiga still,
får man inte vara feg!

Sju år i Tabut, räckte,
ett hjärta blir för trångt,
jag tänkte som förut:

Att nu har något gått för långt!

-Att varsamhet och hörsamhet
är som olika charader

-Att inget hjärta lyssnar högt
till tystnadens ballader

Du korrekte, du förskräckte
måste flyga som en örn,
du måste yla som en varg,
du måste skrika i en dröm
men behöver aldrig vara arg;

du måste kämpa för ditt hopp,
du måste hoppas för ditt liv,
för du kan inte stanna opp
och retirera i ett kliv

För du är Darth Vader,
konsternerad som en ejder,
räddhågsen, jagad som en tjäder,
kejsaren har nya kläder;

blommade ostört på sin stjärna,
gömde sig på maskeraden,
fast han önskade så gärna
att någon blottlade fasaden




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 831 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2019-04-30 07:19



Bookmark and Share


  henke_r
Gott att se dig härinne igen! Fin dikt dessutom med härligt klös i.
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Botox