Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är allt bara fel! Fel! Fel!


100% reglerat


Det är inte helt svårt att förstå
Varför Sverige håller på att gå i stå
Med beslutsångest kramp och byråkrati
Ett förmynderi som kallas demokrati
Är landet fast i en kafferast och till 100% reglerat

Statsmakten ja den skall ha sitt
Och jobbar du vitt får du inte ett shit
Dubbel och trippel beskattning på allt
Tusenfallt på humle och malt
Och kokar du själv är du kriminell det är till 100% reglerat

I trafiken är nyporna hårda min vän
Bylingen kollar fartgränsen
Och åker du dit på trettio plus
Får du tigga skjuts eller åka buss
Med ett laserskott trollas lappen bort det är till 100% reglerat

Allting skall rättas på raka led
Aldrig på sned som i österled
Regler skall följas blint ta mig fan
Så klä din gran på dopparedan
Vinka åt statsministerns båt det är till 100% reglerat

Om du går ut på stan en sväng
Och hamnar i handgemäng med en bäng
Får du tillbringa natten i en cell
Kriminell för en lördakväll
Då får du se hur det går te när det är 100% reglerat




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 229 gånger
Publicerad 2006-06-25 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun