Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2019.05.26 söndag. Sommarnattsdrömmar


Nu nalkas det sommarglädje

 

Vi går ut i det levande ordets sommarnatt där lunden försmäktar i värmen och violerna frodas. Sov dig ung på nytt och vakna varm, svettig och lycklig i detta Samarkand av grusvägar. Dansa i logen under midnattstidens påverkan i blodet. Som lidande, sårade tankar mjuknar av ålder, skakar vi axlarna och rullar på höfterna. Nu är tiden inne att sluta sova för att istället kasta sig över vaknätterna med god aptit. Bara om en stund vänder sig stormarna hit med sitt regn. Så låt oss längta ännu en sommarglädje.

Innan senare.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-26 04:59



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Tycker om den fina bilden du målar upp av den norrländska sommaren. Det finns också ett stänk av vemod i texten som ger en ytterligare förstärkt känsla i läsningen!

Bra så!

2019-06-02

    ADI Nehlin
Så fint, så fint skaldat.
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP